Firmamız, kaliteli güvenilir imalatı ve tecrübeli ekibi ile uygun koşullarda tüm yapıların temel, perde duvarlar, ıslak mekânlar, balkonlar ve teraslarında, yer altı topraklarının üzerinde ve bahçe teraslarında zemin rutubetine, sızıntı suyuna, geçici ve sürekli su basıncına karşı mantolama, izolasyon ve yalıtım uygulamaları yapmaktadır.

TEMELLERDE SU YALITIMI

Yapıların temel sistemleri genel olarak münferit, mütemadi, kazıklı veya kazıksız radye jeneral şeklinde projelendirilmektedir. Hangi sistem seçilirse seçilsin yapıların temellerinin, üstündeki binayı ömrü boyunca taşıyacak sağlamlıkta olması gereklidir. Ancak, sadece temelin yeterli sağlamlıkta yapılmış olması tek başına uzun ömür için yeterli değildir. Yapılan temellerin mutlaka suya ve suyun korozif etkilerine karşı yalıtılmış olması da gereklidir. Temellerde su yalıtımı zemin rutubetine karşı, basınçsız suya karşı ve basınçlı suya karşı su yalıtımı olarak üçe ayrılmaktadır. Mimari projenin tasarımı esnasında, zemin etütleri yapılırken, zemin suyunun tetkikinin de yapılması, gerek proje müellifine gerekse yalıtımcıya yön verecektir. Bu nedenle zemin su durumu belirlendiğinde, temel sisteminin statik gereklilik dışında bu suya karşı alınacak önlemler doğrultusunda yeniden seçilmesi gerekecektir. Örnek vermek gerekirse, basınçlı yer altı suyunun olması durumunda bohçalama yalıtımının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için mütemadi temel sisteminin radye jeneral temel sistemine çevrilmesi söz konusu olabilecektir.

Zemindeki Su Durumunun Tespiti:
Zemindeki su durumunun tespiti için zemin suyu seviyesinin en yüksek olduğu dönem gözlenmelidir. Su seviyesi kadar suyun debisi de önem kazanmaktadır ve yeraltı su rejiminin değişkenlik göstereceği unutulmamalıdır.
Zemindeki Su Durumunun Değerlendirilmesi:
Sondaj ve gözlemler sonucu zemindeki su durumu, aşağıda belirtilen üç kategoriye ayrılarak yalıtım projesi hazırlanır.
-Zemin Rutubetine Karşı Yalıtım
-Basınçsız Suya Karşı Yalıtım
-Basınçlı Suya Karşı Yalıtım
ZEMİN RUTUBETİNE KARŞl YALITlM:
Zemin rutubeti; zeminde daima mevcut bulunan, kılcallık yoluyla yapının bünyesine
girip zararlara yol açan, zeminin cinsine bağlı olarak etki derecesi değişiklik gösteren sudur. Zemin rutubeti;
- zemin tanecikleri ile aderans temin eden ve sızmayan su
- zemin tanecikleri arasına köşelere asılı kalan su
- zemin taneciklerini ince bir film şeklinde saran su
- yer altı suyu veya birikinti sularından kılcal olarak emilen su şeklindedir.
Toprakla temas eden statik perdelere bir kat cam tülü taşıyıcılı 3mm polimer bitümlü örtü ile yapılacak yalıtım yeterlidir. Temel kotu altında, bina çevresinde ve gerekli ise sömeller arasında yapılacak drenaj yalıtımı tamamlar.

BASINÇSIZ SUYA KARŞI YALITIM:

Damlayabilir, akabilir durumdaki suya genel olarak basınçsız su adı verilir. Bu su, sızma su, kullanma suyu olabilir, yapı ve yalıtım üzerine ya hiç, ya da geçici olarak bir hidrostatik basınç yapar.
Basınçsız suya karşı, temel derinliğine bağlı olarak önerilecek alternatifli detaylar şöyledir.

Yatayda (Tabanda):

Bir kat polyester keçe taşıyıcılı 3mm kalınlıkta polimer bitümlü örtü veya, bir kat polyester keçe taşıyıcılı 3mm. örtü ile bir kat cam tülü taşıyıcılı 3mm kalınlıkta polimer bitümlü örtüler (TS 11758-1) ile birlikte uygulanır.
Düşeyde (Perdede):

Bir kat cam tülü taşıyıcılı 3mm polimer bitümlü örtü veya, Cam tülü taşıyıcılı 3mm kalınlıkta polimer bitümlü örtü iki kat olarak uygulanır.

BASINÇLI SUYA KARŞI YALITIM:

Yapıya ve yalıtıma sürekli ve belli bir hidrostatik basınç yapan suları kapsar. Basınçlı suya karşı yalıtım detaylandırılması, su basıncı ve yapının yalıtım üzerine yapacağı sıkışma basıncı olarak iki faktöre göre belirlenir. Ancak her projenin özgün zemin ve yapısal koşulları her defasında yeniden etüt edilmelidir.
Su basıncıyla ilgili kurallar
Temel su yalıtımlarında, yapının etkileneceği su basıncına göre yalıtımın kaç kat olması gerektiği tespit edilmelidir.
Bina yükünden oluşan basınca bağlı kurallar
Temel su yalıtımlarında, yapının zemine yapacağı basınca göre yalıtım kat adetleri tespit edilmelidir.

İLETİŞİM

Adres

6446 sokak No:4 Karşıyaka İZMİR

Bizi takip edin

Aliağa Balçova Bayındır Bayraklı Bergama Beydağ Bornova Buca Çeşme Çiğli Dikili Foça Gaziemir Güzelbahçe Karabağlar Karaburun Karşıyaka Kemalpaşa Kınık Kiraz Konak Menderes Menemen Narlıdere Ödemiş Seferihisar Selçuk Tire Torbalı Urla